Assalamualaikum..

Ramai orang nak berniaga, tapi tak nak belajar cara berniaga.

Akhirnya, gagal..

Apa yang penting untuk jadi peniaga?

1. Kena ada minat. Bila,ada minat, semua pun boleh jadi. Sebab dari minat datangnya semangat

2. Kena ada ilmu.
Nak jual brg, kena lah ada ilmu tentang brg yg nak kita jual tu. Samada barang tu kita dah guna atau kita dah study terlebih dahulu.

3. Kena ada semangat.
Jangan hangat2 tahi ayam. Peniaga yang berniaga tanpa semangat yg kuat, mudah rebah. Bila semangat kuat, sudah tentulah istilah putus asa sukar nak melekat dlm diri..

Ok, tu je tips simple dari saya.

Sekian,
Sharing is loving…

Suzianti Maswar
SID anda
012.3814786

Share:
Written by Suzie
Hi saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah berkerjaya. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan pakar kesihatan dan kecantikan anda.