Assalamualaikum..

Dah tengah malam baru dapat peluang update blog.

Ok, misi perut kempis buat ibu2 yang lepas bersalin. Bagaimana nak kempiskan perut anda tu dengan cepat?

Ini tips paling mudah boleh anda amalkan.

1. Menyusukan anak.
Mudah kan? It is a nature situation. Tak perlu susah payah. Hanya susukan bayi anda secara berterusan, dah pastinya perut undercontrol. Saya dah cuba ye.  Memang menjadi.. terrrbaik. Menyusukan anak ni bantu burn kalori dari dalam tau..
Untungnya ibu yang menyusukan anak ni..kan??

2. Berbengkung.
Bagi yang bersalin secara normal, usai je bersalin,anda dah boleh terus berbengkung. Sapu minyak panas dan bengkung lah perut anda hingga ke pinggul. Saya guna bengkung zip zap tu je. Mudah dan rasa selesa sangat. Harga pun murah.
Berbengkung juga bantu menyokong kekenduran perut kita. Bagi ibu yang bersalin secara cezer, boleh berbngkung selepas luka sembuh atau lepas 3minggu bersalin. Pastikan luka dah kering ye

3. Jaga makan.
Makan lah berpada2,dan seadanya. Jangan makan ikut hawa nafsu dan geram balas dendam ya.. pastikan pilihan makanan juga adalah yang seimbang.

4. Bersenam
Amalkan gaya hidup sihat dengan senaman ringan. Berjalan, jogging, seat up antara senaman ringan yg boleh di praktikan. Mudah dan boleh di lakukan di rumah.

5. Detoks
Haaa ni paling mudah rasanya. Detoks..
Amalkan pengambilan vitamin detoks seperti alfalfa atau herblax dari shaklee..
Alfalfa bantu boost up susu. Herblax bantu kempiskan perut dengan cepat dan melancarkan pembuangan..

Mudah je nak kempiskan perut ni.. yang penting, USAHA..KONSISTEN..DISIPLIN.
Ianya,semudah ABC..kan???

Berminat nak dapatkan Herblax dan Alfalfa?
Hubungi saya.

Sharing is loving
Suzianti Maswar
SID pilihan ramai
012.3814786

Share:
Written by Suzie Maswar
Hi! saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah dan Pengedar Sah Shaklee sejak tahun 2012. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan penasihat kesihatan dan kecantikan anda.