Assalamualaikum..

PENTINGNYA Ostematrix untuk pesakit Gastrik

Dulu kan, saya antara manusia yang mengalami gastrik. walaupun tidak kronik, tapi dah cukup menyiksakan diri. Mana tidaknya, bila gastrik tu datang menyerang, satu kerja pun tak terbuat.

Tapi sejak saya amalkan pengambilan Ostematrix setiap hari sebanyak minimum 4 biji sebelum tidur, saya dah jarang sangat mengalami Gastrik ni.  Mulanya tak perasan pun, tapi bila dah lama tak kena sakit perut dan pedih ulu hati, baru saya tersedar yang pengambilan Ostematrix secara konsisten tanpa skip memang berkesan pada masalah gastrik yang saya alami sebelum ni.

Baik lah, saya nak cerita tetang Gastrik dan Peranan Ostematrix untuk Pesakit Gastrik:-

APA ITU GASTRIK?

Ok, Secara mudah nya, perut kita ni umpama kipas, berlipat2 sepanjang 25cm dan mampu menampung hampir segelen air dan makanan. Bila perut kosong, tisu perut tadi berlipat2, dan akan mengembang bila ada makanan atau minuman masuk. Disinilah makanan dan minuman akan diproses dan disimpan sebelum dikumuh melalui usus. Semasa proses pencernaan berlaku, kelenjar pada dinding perut akan merembeskan jus gastrik, enzim dan asid perut utk bantu pencernaan dan antara asid yang dirembes ialah asid hidroklorik. 

Asid ni seperti yang kita maklum bersifat menghakis dan jika tidak ada keseimbangan keasidan dalam perut, boleh sebabkan radang yang lebih teruk.

Jadi, di sini lah sumber kalsium (Ostematrix) memainkan peranan penting untuk masalah perut berasid ni. Apa Peranan Ostematrix tu?

1. Ostematrix adalah supplement kalsium dengan magnesium dan vitamin D

2. Pesakit gastrik di sarankan mengambil susu atau kalsium, kerana sifatnya yang beralkali dan mampu meneutralkan asid yang telah memasuki esofagus dan menyebabkan pedih ulu hati.

3. Faktor kekurangan kalsium dalam tubuh juga menyebabkan penyakit gastrik. Sebab tu tak pernah kita lihat bayi dan kanak-kanak yang banyak minum susu tak de sakit gastrik. Tambah pulak ubat kapur gastrik yang hospital bagi tu mengandungi kalisum jadi lebih baik kita ambil Ostematrix Shaklee yang lebih semulajadi dan selamat dari ubat kapur hospital yang sintetik tu.

Tambahan Info:

Selain dari Ostematrix, anda yang punya masalah gastrik yjuga di sarankan untuk mengambil ESP Soy Protein dan Peppermint Ginger ya. Supliment ini sangat di cadangkan kerana manfaat dan sumber yang terbaik untuk membantu masalah Gastrik yang anda alami.

Antara Testimoni pesakit Gastrik yang telah mengamalkan set gastrik ini:

Kita Ikhtiar untuk rawat gastrik, selebihnya biar Allah yang izinkan ianya sembuh.. mudah2an yang membaca post ini terbuka hati untuk mencuba produk ini.

Jika anda berminat untuk ketahui maklumat lanjut tentang set ini, boleh hubungi saya di:

HP 012.3814786

FB di Eizmierah Mumnbabyshop

IG @vitaminshopsgbuloh

Sekian dulu.

Suzie Maswar

Pengedar Sah Shaklee

Share:
Written by Suzie
Hi saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah berkerjaya. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan pakar kesihatan dan kecantikan anda.