Nak mulakan Biznes Shaklee?

Kecil-kecilan dahulu, besar-besaran kemudian.

Saya bukan MENTOR tersohor. Saya bukan Mentor glamour.. tapi saya ingin jadi MENTOR anda supaya jadi hebat, bukan sehebat saya tapi lebih HEBAT dari saya. Saya ingin mendidik Anda yang benar2 telus, fokus, ingin belajar, suka dan berminat untuk berniaga produk shaklee.

BAGAIMANA SAYA MULA TERJEBAK DENGAN BIZNES SHAKLEE??

Mengenali shaklee sejak tahun 2012.
Asalnya kerana kurang stok susu akibat kekangan kerja yg banyak di pejabat dan ketika itu saya baru memulakan biz mumnbaby. Akibat badan yang sering letih dan production susu semakin kurang. Akhirnya saya mencari produk yg dpt bantu masalah sy ni. Terjumpalah dengan shaklee.. Alhamdulillah, pembelian set trial menyusu tika itu memberikan hasil yang superEXTRApower pada diri. Hanya mereka yg dh cuba je akan tahu RASA tu.

Di situ lah terjebak nya saya dengan biz shaklee ni..

Bulan Feb 2012, saya ambil keputusan untuk berhenti kerja kerana situasi di pejabat yang saya rasa membeban kan, dengan biz barang baby sy yg semakin hari semakin memerlukan saya untuk lebih fokus serta perasaan, naluri hati dan impian seorang ibu yang ingin mengasuh dan menjaga anak2nya sendiri.

Setelah berfikir sedalamnya, dan mendapat restu serta izin suami tercinta, akhirnya saya memutuskn untuk resign bekerja.
Dengan simpanan yang agak terhad, biz mumnbaby yg alhamdulillah cukup2 untuk bayar hutang piutang, saya terfikir untuk mencuba menjual produk shaklee.

Awalnya berjinak dengan shaklee, memang sangat mencabar.
1. PERSAINGAN yg ramai dari SID lain. Adakalanya buat saya down seketika. Tapi saya Terus CUBA. lawan perasaan negatif tu.

2. ILMU produk yg saya miliki sangat sikit dan saya kurang masa untuk belajar.
Awalnya saya pun rasa tertekan sebab produk shaklee banyak dan dah tentu saya perlukan masa yg pjg utk belajar kn. Tapi, sy jadikan itu cabaran. Dari seorang yang suka BERTANYA di group2 sokongan SID, saya mula belajar untuk google info, menelaah buku product yg shaklee beri, membaca dan menjadikan buku Nutrisi yang di beli dari upline saya sebagai sumber rujukan, hinggalah saya mendapat testimoni2 sendiri dari pelanggan dan sid lain. KINI, saya sudah boleh memberi rujukan, pandangan dan mengajar ahli baru supaya bertindak seperti saya.

Semua orang bermula dari KOSONG betul? Jadi perlulah ada inisiatif untuk memenuh kan ilmu didada tu.. JANGAN TERUSAN menjadi TUKANG TANYA!

ada banyak lagi cabaran2 yang sy hadapi, tapi itu semua kenalah di positif kan. Bukan nya terus di belenggu sikap MALAS, NEGATIF dan BERALASAN.

16 bulan mengemudi kan biznes shaklee, akhirnya berkat usaha, semangat, cabaran, dorongan dan DOA yang tak pernah putus di pohon, saya berjaya merangkul pangkat tertinggi dalam shaklee iaitu MASTER COORDINATOR.

kini, tugas saya sebagai mentor untuk melahirkan master coordinator dari EMPAYAR JMS saya!

Saya ingin anda bersama2 saya dan rakan di JMS untuk bina Ruang niaga shaklee anda dengan kami!!

Hubungi saya di 012.3814786
IG @ vitaminshopsgbuloh

Sekian perkongsian dari hati saya..
Saya doakan anda terus beri peluang pada diri untuk MEMAJUKAN DIRI!

SuzieEizmierah
FB Eizmierah Mumnbabyshop

Share:
Written by Suzie
Hi saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah berkerjaya. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan pakar kesihatan dan kecantikan anda.