Assalamualaikum..

Ape ke hal lah dengan tajuk tu kan?
Ya, penyusuan itu bukan pilihan tapi kewajipan. KEWAJIPAN ye, bukan ikut suka je. Dalam Alquran pun dah terang2 perintahkan kita untuk menyusukan anak sekurangnya 2tahun.. melainkan lah kita ada masalah yang memang tidak dapat di elakkan. Dah cuba macam2 cara pun still juga tak dapat nak menyusukan anak tu, then it is consider ok lah kn..

Tapi, untuk yang saja2 tak mahu susukan anak atas alasan nanti badan tak cun, cik B tak mantap, itu tak cantik, ini tak elok.. rasanya itu tidak patut. Anda telah menafikan hak bayi anda.

Kasihan lah anak tu. Sepatutnya di beri air susu badan ibunya yang penuh khasiat dan berkualiti, tapi tak dapat..

Jadi, ibu2 yang masih belum berjaya memberi hak anak atau ibu2 yang belum menempuh saat menyusukan anak, saya amat sarankan supaya anda beri masa dan ruang untuk diri anda berjinak2 dalam informasi tentang penyusuan ni.

Ianya akn jadi lebih mudah bila anda punya ilmu. Cari lah mentor untuk guide anda tentang penyusuan.

Berikan yang terbaik buat anak kita. Berikan susu kita, bukan susu lain2..

Sekian…
Bebelan tak seberapa dari ku.

Suzie Iezmierah
Fb Eizmierah Mumnbabyshop

Share:
Written by Suzie
Hi! saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah dan Pengedar Sah Shaklee sejak tahun 2012. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan penasihat kesihatan dan kecantikan anda.