Salam..

Alhamdulillah, dah masuk 24 Ramadhan..

Syukur.. sampai ke masa ni, masih lagi bertahan..

Terima kasih kawan2 yang menyokong dan mengucapkan selamat buat aku..

Best betul dapat kawan2 mcm korang ni..

Mudah2han doa2 kalian di makbulkan amin..

Cerita tentang Iftarku..

Selama 24 hari berpuasa,

dapat lah 3 kali aku berbuka di luar..

1st masa berbuka dengan ahli keluargaku..

dan 2 kali berbuka dengan rakan2 hubby..

Tapi malangnye, tiada piccas nak di abadikan dalam blog ni sebagai tanda ingatan berpuasa tahun ni 😀

xpe lah.. len kali bleh snap2 lagi kot..

cuma terkilan gak ler, sebab tempat kami beriftar tu best!

1 di Cafe D’manggis, 1 lagi di Borak borak cafe dan 1 lagi di Laman Bambu..

Di laman bambu lah paling miss sekali..

sebab on that time, ada Dafi tau!

rugi betul..

mmg hajat nak bergambar bagai dengan dia, tapi dek pe’el anak2 yang tak dapat di control,

makanya hajat tu di abaikan je lah..

mujur dapat makan dengan best nye kat sana..

kalau tak, rugi jugak ler RM49 sekepala yang kami bayar tu 😀

Cerita sahur plak,

dah hujung2 ni memang sentiasa lah bermasalah nk sahur tau..

minggu lepas, dah terlewat sahur.. dekar 15 minit nak abis, baru terbangun..

dapat lah makan n minum sikit apa yang patut..

Tapi masuk minggu ni je, dh mula tak terjaga masa sahur..

aduiyai.. memang menduga betul lah..

tapi apa pun, mujur production susuku masih ok..

di tahap selamat..;p

tentang anak2 ku plak..

yang sorang dah terlebih petah bercakap,

sampai kita pun dah tak tau apa yg nk di borakkan dengan kita..

bercakap dah mengalahkan orang yg umur 4 5 tahun..

petah yang amat..

Yang si kecik plak skang ni dh mula lasak..

pantang letak je kat bawah, di biar berguling..

tup2 dah sampai keluar kawasan dah..

kalau duk dalam bilik memang x boleh dah di tinggal kan sorang2,

memang sure jatuh katil punye..

skang ni, die sangat2 suka isap ibu jari kakinye..

adakah?? owh.. tidak………….

walaupun de beberapa orang kata,

kalau anak isap ibu jari kaki means dia nak adik kan???

tp aku harap bukan dalam masa terdekat ni ok..

ok lah.. dah terlebih panjang berjela membebel..

tp sorry.. no pics to attach here ek..

chow!

-chugie-

Share:
Written by Suzie Maswar
Hi! saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah dan Pengedar Sah Shaklee sejak tahun 2012. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan penasihat kesihatan dan kecantikan anda.