Hi Assalamulaikum semua.

SET SUPLIMEN UNTUK KESIHATAN HATI

Ini antara set yang bukan jarang-jarang orang cari tau. Tapi, ramai sangat yang dah mula menyedari betapa pentingnya menjaga kesihatan hati. Ada 3 suplimen yang di cadangkan untuk jaga hati supaya sihat. Nanti saya terangkan ya.

Hati merupakan organ penting tubuh manusia

Anda tahu tak, hati merupakan organ penting dan ia berkait dengan fungsi organ-organ lain dalam tubuh kita. Bermula dari penghasilan protein dan pembekuan darah, sehinggalah ke proses metabolisma kolesterol, glukosa dan zat besi. Hati juga antara organ yg berfungsi sebagai kelenjar untuk hasilkan air hempedu

 

ANTARA PUNCA KEROSAKAN HATI.

1. Tidur terlalu lewat dan bangun terlalu lewat adalah punca utama
2. Tidak membuang air kecil pada waktu pagi.
3. Terlalu banyak makan.
4. Melewatkan sarapan.
5. Pengambilan ubat terlalu banyak.
6. Memakan terlalu banyak bahan pengawet, aditif, pewarna makanan, dan pemanis tiruan.
7. Pengambilan minyak masak yang tidak sihat.

 

BEBERAPA JENIS KEROSAKAN HATI ADALAH:-

  1. Hepatitis – Sel hati menjadi radang.
  2. Kolestasis – Aliran air hempedu tersekat.
  3. Steatosis – Pengumpulan Kolesterol atau triglyceride.
  4. Aliran darah ke hati terganggu.
  5. Tisu hati rosak disebabkan oleh bahan kimia dan mineral atau sel abnormal.

 

Bawah ni antara makanan-makanan yang  boleh kita ambil untuk kesihatan hati kita.

Di bawah ni adalah set cadangan suplimen untuk kesihatan hati. Anda boleh lah cuba ambil dan amalkan secara konsisten ya.

set ni mengandungai 3 jenis suplimen iaitu DTX Complex, Nutriferon dan Vivix.

 

DTX Complex

DTX-Complex ni Membekalkan nutrisi untuk menyokong fungsi hati yang sihat. Melindungi dan meransang fungsi tubuh badan untuk mengekalkan hati yang sihat.

Bagi anda yang mengalami masalah bengkak hati, saya cadangkan anda untuk ambil set hati sihat untuk kehidupan yang lebih baik.

 

 

NUTRIFERON – Membantu meningkatkan paras interferon dalam badan. Interferon berfungsi memberi signal kepada sel sel imun untuk sama sama merawat mana-mana organ tubuh badan yang diserang penyakit. Semakin banyak sel imun bertindak, maka lebih kuat sistem imun tubuh badan kita.

 

Vivix adalah rumusan khas yang bertujuan melindungi dan memulihan kerosakan hingga peringkat sel. Seperti yang kita tahu, masalah hati berlemak menyebabkan sel sel hati kita rosak. Pengambilan Vivix secara konsisten boleh membantu memulihkan semula sel sel hati yang telah rosak dan menghasilkan sel sel hati baru yang sihat.

 

TESTIMONI PELANGGAN KAMI:-

 

Ayuh, kita jaga kesihatan hati kita. Dah dapat info tentang kesihatan hati ni, segeralah dapatkan set cadangan untuk kesihatab hati ni ye.

set ni, anda boleh dapatkan dari saya.

hubungi ke 012.3814786, suzie maswar

pengedar sah shaklee sg buloh.

 

 

 

Share:
Written by Suzie Maswar
Assalamualaikum. Hi! saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah dan Pengedar Sah Shaklee sejak tahun 2012. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan penasihat kesihatan dan kecantikan anda.