Salam..

owh, bz nye daku ni kan..
dah lama tak jengah n ziarah kawan2 seangkatan..

kawan2 ku yang sedang pregnant, dah selamat bersalin kah kalian??
aduh.. x sempat nak jalan terjah ke rumah Kak gorges and Nafiraa yang tengah sarat tu..
nanti bila free aku dtg lawat umah maya kamu ye..
dah tak tau ape cerita kawan2 blog yg lain juga..

owh ye, tentang Fadiah yang melalak meraung bagai ari tu,
sudah pun ku tahu puncanye..
YEM..
yes, ni semuanye di sebabkan YEM yang aku makan hari sebelumnye..
Yem tu keladi ye kawan2..
makanye.. bila kita ibu yang menyusu anak makan makanan yang berangin,
maka, susu yang di salurkan pada anak juga akan berangin.. (itu logik aku sendiri ok.)

Sebabnye, 2 3 hari jugak si anakanda ku sorang ni meragam..
perut kembun rupenye.. angin banyak
Yang buat aku perasan, bila die dah melalak2 tu, aku akan sapu minyak..
dan nampak die lega lepastu, tapi kejap je lah..
dia akan menangis meraung dulu, pastu baru die nak menyusu..

Sian Fadiah..
ni semua salah ummi yang x berpantang makan..
sebenarnye ummi terlupa.. *wink*..

Lepas ni kena lebih berhati2 dengan makanan yang aku makan,
demi menjamin kualiti dan kesihatan susu yang nak ku salurkan pada anakku itu..

sekian dulu,
-chugie-

Share:
Written by Suzie Maswar
Hi! saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah dan Pengedar Sah Shaklee sejak tahun 2012. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan penasihat kesihatan dan kecantikan anda.