Salam..

Yes, ini lah misi aku untuk tahun ni, dan misi untuk Fadiah juga…

Untuk Fadiah kali ni, aku praktikkan susu badan sepenuhnya,

dan sekarang ni dah masuk hari ke-50 aku beri Fadiah susu badan sahaja..

Harap2 boleh cecah ke 6 bulan, dan terus hingga 2 tahun insyaallah..

dalam masa2 berpantang, aku memang dok mencari info2 tentang SUSU IBU.

Alhamdulillah, banyak juga ilmu yang aku dapat, tak lepas juga cabaran dalam mendidik Fadiah untuk menyusu susu badan melalui botol.. memang sangat2 mencabar tau, belum lagi bab memerah susu..

Untuk permulaan, aku dah membeli barang2 untuk penyimpanan susu ibu..

jom lihat pics!!

aku beli melalui online, servis mereka ni memang sangat bagus dan cepat.

buku yang mengandungi banyak info.. murah je, RM9.50 sahaja. botol simpanan susu ibu dan feeding juga.. ni untuk masa bekerja.. memandangkan opis aku tak ada peti ais, so aku kena gunakan ice pack ni untuk mengekalkan susu yang aku perah dalam keadaan sejuk.

bag untuk menempatkan susu perahan tu nanti..

pada kawan2 yang dah ada pengelaman tentang menyusukan anak dengan susu badan, sila lah share ilmu korang dengan aku ye..

k lah, daaaaaaaaaa

-chugie-

pssst: kwn2: harga untuk set yang atas tu total + penghantaran : RM108++ sahaja.. sekarang ni tengah tunggu warmer plak.. dalam proses penghantaran ni, tak sabar

Share:
Written by Suzie
Hi saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah berkerjaya. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan pakar kesihatan dan kecantikan anda.