Kisah siang tadi..

Tudung dengan hasil contengan color magic dan Basic H.

Hari ni, saje letak color magic yang abah saya belikan untuk fadiah dalam beg sekolahnya. Dalam hati memang dah terdetik, “mesti akan ada kisah pasal color magic hari ni di sekolah”.

Jadi, seperti biasa saya jemput lah fadiah dan kakaknya balik sekolah. Memang saya akan berdiri tunggu depan pintu kelas fadiah. Bila cikgu buka je pintu kelas, saya tengok ada beberapa pelajar yang baju nya ada kesan contengan color magic. Bila fadiah muncul je, memang mengucap panjang saya di buat nya, bila tengok tudung dia yg putih tu dah ada contengan yg banyak. Memang dah tak ada rupa tudung putih dah. sabar je lah tengok tudung dia tu. 

sampai je rumah, ambil tudung tadi dan terus rendam dalam titisan Basic H dan sebesen air. Saya rendam dalam 3 jam lebih je kot. Bila angkat je tudung dari rendaman tu, nahhh ini lah hasilnya…

Alhamdulillah, lega rasa hati bila tudung yg di conteng2 tu dapat kembali bersih macam biasa. Yang paling best, saya tak perlu nak menyental pun. Berus pun tak ni..

Hanya rendam dan bilas..

Memang terrbaik si BASIC H ni. Tak sia2 saya beli dan jadikan pembantu di rumah.

bagi anda yang punya masalah begini, wajib ada sebotol basic h di rumah ye. 

BASIC H ni ada banyak kegunaan lain, antaranya:

Mencuci lantaI

Mencuci bilik air

Mencuci dapur

Mencucu pinggan mangkuk

Mencuci pakaian

Cuci kotoran dan contengan di dinding

Cuci kasut sekolah..

Dan 1001 lagi kegunaanya..

In shaa allah, anda pasti puas hati.

Sebotol tahan berbulan bulan.

Sebotol ada 16oz

Sebotol hanya rm46.00

Sekiranya berminat, boleh lah hubungi saya..

Suzie Maswar

Shaklee independent distributor

012.3814786

Share:
Written by Suzie Maswar
Hi! saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah dan Pengedar Sah Shaklee sejak tahun 2012. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan penasihat kesihatan dan kecantikan anda.