Masalah perut buncit…!

Siapa ada masalah perut buncit??

Jom ikuti tips2 yang saya kongsikan ini..

↓↓↓↓↓

Tips 1: Kurangkan Pengambilan Gula Dalam

Rasanya semua orang tahu keburukan gula dalam kehidupan harian kan, lagipun gula merupakan penyumbang utama kepada kanser dan DIABETES!

Ini membantu dalam mengekalkan tahap insulin pada tahap yang rendah setiap masa bagi meningkatkan penghasilan GLUCAGON iaitu sejenis hormon yang dapat mengempiskan perut.

Tips 2: Minum Air Limau

Kaedah Semulajadi ni terbukti dapat membantu mengempiskan perut. Ambil setiap pagi dan sebelum makan. 

Ia bertujuan untuk menyahtoksik hati, kerana hati yang tidak cekap akan menyebabkan lebihan lemak akan terbentuk di bahagian pinggang anda. Air limau boleh membantu untuk meningkatkan enzim yang menyahtoksik hati anda supaya ia boleh berfungsi dengan baik.

Tips 3: Minum Air Teh halia

Halia bukan saja membantu untuk buang angin dari badan tapi ia berkesan untuk membantu pencernaan dan merupakan ejen termogenik.

Minum teh halian dapat meningkatkan suhu badan dan seterusnya bertindak untuk membakar lemak dengan lebih efisien terutama di bahagian perut. Halia juga mampu menyekat pengeluaran kortisol yang di perlukan untuk menyelaraskan tenaga dalam badan. 

Tips 4: Tidur yang cukup

Sangat penting mendapatkan tidur yang cukup setiap hari iaitu 6-8jam sehari bagi orang dewasa untuk membolehkan sistem dalaman badan kita mendapatkan rehat secukupnya bagi menggantikan sel-sel badan yg rosak atau lemah.

Tidur yang cukup juga memastikan saraf, pengeluaran hormon dan metabolisme berada di tahap optimum dan mampu lakukan kerja seharian dengan lebih baik.

Tips 5 : Ambil Herblax sebagai Suplimen harian

Herblax di formulasi dari bahan semulajadi yang sangat baik dalam membantu untuk kempiskan perut.

Herblax Melegakan sembelit dan melancarkan fungsi usus.

Testimoni2 pengguna Herblax yang berjaya mengempiskan perut :

Sebotol Herblax mengandungi 120biji

Harga Runcit: RM60.95

Dapatkan Harga lebih jimat dengan mendaftar sebagai Ahli!

Berminat nak dapatkan Produk ini?

Boleh hubungi saya di 012.3814786 Suzie Maswar

Pengedar Sah Shaklee

COD Sekitar Sungai buloh, Selangor

Share:
Written by Suzie Maswar
Hi! saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah dan Pengedar Sah Shaklee sejak tahun 2012. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan penasihat kesihatan dan kecantikan anda.