Assalamualaikum..

[Salam AidilAdha 1440]

اَللهُ أَكْبَرُ اللهُ أَكْبَرُ اللهُ أَكْبَرُ، لآ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَاللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ وَالِلَّهِ الْحَمْدُ.
اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ كَبِيْرًا وَالْحَمْدُ لِلَّهِ كَثِيْرًا وَسُبْحَانَ اللَّهِ بُكْرَةً وَأَصِيْلاً، لآ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَلاَ نَعْبُدُ إِلاَّ إِيَّاهُ مُخْلِصِيْنَ لَهُ الدِّيْنَ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُوْنَ، لآ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ صَدَقَ وَعْدَهُ وَنَصَرَ عَبْدَهُ وَأَعَزَّ جُنْدَهُ وَهَزَمَ اْلأَحْزَابَ وَحْدَهُ، لآ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَاللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ وَالِلَّهِ الْحَمْدُ.

Salam Aidiladha kepada Muslimin dan Muslimat pembaca setia @157.245.142.102

Firman Allah SWT, mafhumnya “Tidak sampai kepada Allah Ta’ala akan darah dan daging (korban), tetapi yang sampai kepada Allah ialah ketakwaan kamu” (Surah al-Hajj ayat 37).

“Ikhlaskan Pengorbanan, Tingkatkan Ketakwaan”

 

Alhamdulillah, tahun ni dimurahkan rezeki untuk buat ibadah Qurban. Moga Allah terima ibadah ini dan moga di murahkan lagi rezeki kami untuk melakukan ibadah qurban setiap tahun.

Pesanan ikhlas dari saya, musim qurban ni memang akan meriah makanan2 yang berlemak seperti sup tulang, gearbox, kari2 dan macam2 lagi penyumbang lemak yang boleh mendatangkan kolesterol.

Awasi portion makan anda ya. Jangan berlebihan. Supaya kesihatan jantung dan darah kita lancar.

Yang bercuti panjang tu, hati-hati di mana sahaja anda berada. Jangan lupa bawa ubatan dan vitamin tau!

sekian dulu.

 

suziemaswar, [pengedar sah shaklee.]

 

Share:
Written by Suzie Maswar
Hi! saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah dan Pengedar Sah Shaklee sejak tahun 2012. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan penasihat kesihatan dan kecantikan anda.