Assalamualaikum. Hi semua. Selamat datang! Saya komited untuk bantu anda semua sihat dan cantik dengan produk Shaklee.  Saya juga sentiasa mengalu-alukan sesiapa sahaja yang ingin membina kerjaya dan pendapatan dengan shaklee!  i am your money maker MENTOR! –Master Suzie Maswar


Whatsapp / sms / call : 012.3814786 (Suzie Maswar)

COD Available : Sekitar Sungai Buloh, Kota Damansara, Damansara, Saujana Utama, Subang Bestari, Subang Perdana, Shah Alam. ‘

Postage Available untuk seluruh malaysia.

Post Terkini Suzie Mawar

blog
Suzie

Eye Cream Shaklee (Youth Eye Treatment)

Eye Cream Shaklee (Youth Eye Treatment) Assalamualaikum, Hi semua. Entry kali ni saya nak cerita tentang eye cream dari shaklee ni pula ye. Rasanya, ramai yang ada masalah lingkaran bawah mata ni kan? termasuk lah diri saya sendiri. Cumanya, masalah gelap bawah mata ni dah berkurangan tau. Mungkin sebab saya dah konsisten ambil ESP protein, set Vitamin General dan penggunaan Youth Skin care tu kot. Ok, actually masalah gelap bawah mata ni memang biasa sangat terjadi pada semua orang, terutamanya wanita lah. So, shaklee dah pun bawa masuk Eye Cream yang memang sesuai sangat untuk kita yang memilih skincare dari sumber semulajadi dan tanpa bahan kimia ni. Korang semua wajib dapatkan Krim Mata ni ye. Ala..murah je! Ni lah eye krim tu. Keluaran Produk Shaklee. Nama dia Youth Restoring Eye Treatment. Nama pun dah unik tau :).. Krim ni best sangat. Saya sendiri dah cuba masa ke HQ shaklee baru-baru ni.  Krim dia jenis tak melekit di kulit. Rasa lembut dan bukan oily.  Eye Treatment 1. Mengandungi Peptide Blend Unik yang dibuktikan di dalam kajian klinikal dapat mengurangkang penampilan garis serta kedutan di kawasan sekeliling mata dan kedutan di sisi luar lipatan mata atau crow’s feet dalam tempoh seawal 7 Hari. 2. Mengurangkan sembap dan lingkaran hitam 3. Membantu menghilangkan kedutan mata dan menegangkan serta menghidrat. 4. Mempunyai cooling tip unik yang menyegarkan dan memberikan tenaga di kawasan mata dengan urutan lembut. Antara keistimewaan shaklee: 100% VEGAN Tanpa PARABEN Diuji Secara DERMATOLOGI Bahan-bahan utama: Peptide Blend, Licorice Extract, Lotus Japonicus, Schisandra Chinensis, Hyaluronic Acid, Muscadine Grape dan Vital Repair+® Complex   Boleh tengok Testimoni Eye Treatment ni di SINI ya. Jom Dapatkan Restoring Eye Treatment  ni sekarang! Pembelian pada bulan Oktober 2018 ni, akan melayakkan anda mendapat potongan sebanyak 20% untuk pembelian Youth Radiance Set seperti tertera di Poster atas tu ya. Apa tunggu lagi? Jom cepat dapatkannya.. ************************************* Anda Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyan, maklumat lanjut dan urusan pembelian. Suzie Maswar Pengedar Sah Shaklee Sg Buloh SMS/WA ke 012.3814786 atau klik SINI ************************************

Read More »
blog
Suzie

Sesi menuntut ilmu shaklee hari ini

Alhamdulillah.. hari ni saya berpeluang menuntut ilmu dengan mentor besar kami iaitu Master Tuan Hj Roslan. Tuan Hj ni orang lama dalam biznes shaklee. Dah lebih 20 tahun beliau di dalam biznes ni dan dah bermacam-macam ujian yang dia dah hadapi. Syukur, hari ni memang hari yang saya tunggu untuk tambah kekurangan ilmu yang sedia ada. Inshaallah, banyak yang saya perlu baiki dan perlu saya salur pada group saya. Saya yakin, mereka yang ada dalam teamJMS saya akan terus kuat dan bangkit! Kalau orang lain, jadikan anak sebagai alasan untuk dia sekat kaki dan diri dia dari cari dan tambah ilmu serta peluang untuk merubah kehidupan yang lebih baik. Tapi saya pilih untuk jadikan anak sebagai PENDORONG dan penguat semangat untuk saya pergi lebih jauh demi mengejar impian dan kejayaan baru.               Bila tengok gambar ni kan, teringat masa saya mula2 menapak dalam biz shaklee ni. Lepas je buat keputusan nak start biz ni dengan serius, saya terus angkut starter kit, produk dan 2 anak yang masih kecil (rasanya lebih kurang umur 2 anak sy yang ni). Dalam gerimis hujan, saya angkut anak2 ke rumah upline semata2 nak belajar dan dapatkan ilmu. Masa tu, macam2 rasa ada. Dengan silap parking kereta & terpaksa menapak jauh. Sorang anak di kendong, sorang lg di pimpin sambil pegang beg yang berat tu lagi. Fuh! Kalau nak ingat balik, memang perit. Tapi rupanya, rasa perit tu lah yang jadikan saya antara manusia yang kuat. Manusia yang berjaya tempuh banyak dugaan dalam shaklee dan manusia yang dapat beri khidmat membantu ramai orang yang tak saya kenali belajar jana pendapatan tambahan. Betul kata orang, “Yang bulat tak kan datang bergolek , yg pipih tak kan datang melayang”.Tak akan ada kejayaan tanpa usaha dan pengorbanan.Tak akan ada kemenangan tanpa penat lelah. Perjalanan akan di teruskan😅Masih ramai yang ingin di bantu untuk berjaya! Lets DUIT 👉 Doa. Usaha. Istikhomah. Tawakal.  #teamJMS#ifTheySayNO #iSayNEXT! Berminat nak join team saya dan meroket bina empayar shaklee anda? Jom hubungi saya segeta! Saya sentiasa mengalu2kan kehadiran anda yang ingin mengubah nasib serta nak berjaya dalam bisnes shaklee ni! Boleh hubungi saya di nombor 012.3814786 atau klik je SINI Suzie Maswar,Pengedat Sah ShakleeMentorBuatDuit #TeamJMS

Read More »
blog
Suzie

Sambal Tempoyak Ikan Bilis dan Petai

Sambal Tempoyak Ikan Bilis dan Petai Assalamualaikum semua.. Hari ni saya nak share resepi pula ye.. Resepi yang simple tapi boleh buat kita makan bertambah-tambah.. hihihi.. Sambal Tempoyak Ikan Bilis dan Petai ni memang lauk kegemaran saya, kalau buat pedas-pedas lagi sedap terangkat!. Saya yakin, ramai yang suka dengan menu ni. Sejak musim petai ni, ramai juga sahabat-sahabat di group Masak yang kongsi gambar Menu Sambal Tempoyak ikan bilis ni. Kita yang tengok ni pun tak boleh tahan tau! Apa lagi, cepat-cepat lah cari petai kat kedai.. hihi. Ada ke yang tak tahu cara nak masak Sambal Tempoyak ni? Tak apa, perkara kecik je ni. Jom tengok dan cuba resepi saya  di bawah ni ye. Bahan-bahan yang di perlukan: Ikan Bilis (di cuci bersih)Petai yang telah di kupas dan di belah duaserai (di ketuk)Daun KunyitBahan kisar : Tempayak, Cili api (ikut tahap kepedasan yang anda mahu) dan Kunyit hidupSedikit air Cara memasaknya: Masukkan bahan yang di kisar,daun kunyit dan serai ke dalam periuk/kuali dengan air.Biar menggelegak supaya bahan blender tadi masak betul ya.kemudian, boleh masukkan ikan bilis, biar masak sekejap.Kemudian masukkan garam, gula dan perasa (jika mahu)Step akhir sekali baru masukkan petai.Masak dan kacau rata. Jika pekat, boleh tambah air sedikit ya. Siap untuk di hidang!Makan dengan nasi panas-panas, memang sedap meletop! Selamat mencuba resepi simple lagi mudah saya ni ye. P/s: Bulan ni ada Offer untuk Vitamin C shaklee. Beli 3 Botol Vitamin C, korang boleh dapat DISKAUN 5%. Banyak tu… 🙂  Sekian dulu ya, Jumpa lagi.. Suzie Maswar Pengedar Sah Shaklee 012.3814786 (Klik SINI) COD Area: Sungai Buloh, Shah Alam, Subang Bestari, Subang Perdana, Subang Jaya, Sunway Pyramid, Kota Damansara, Damansara, TTDI, KL

Read More »
blog
Suzie

Set Bersalin Kurus Cantik Terbaik Shaklee

Set Bersalin Kurus Cantik Terbaik Shaklee Assalamualaikum, Hi Semua. Lama juga tak bersiaran dalam blog ni. Hari ni saya ada sedikit masa untuk update blog, jadi saya nak kongsikan pengalaman saya berpantang tempoh hari. Walaupun dah lama habisnya saat berpantang tu, tapi saya nak lah juga simpan saat berpantang dengan menggunakan set Bersalin Kurus Cantik Terbaik Shaklee ni kan? Boleh Jadi rujukan buat diri sendiri kemudian hari dan mungkin juga kawan-kawan yang sedang mencari Set bersalin untuk kegunaan berpantang nanti. Set bersalin yang betul adalah sangat penting buat ibu-ibu yang bakal bersalin. Kalau silap pilih, dah tentulah moment berpantang kita jadi kurang lancar. Silap hari bulan, ibu-ibu tak dapat rehat yang mencukupi dan saat berpantang akan beri rasa stress pada ibu-ibu.  Ni adalah set berpantang lengkap dari shaklee yang saya guna ketika berpantang tempohari. Bersalin tempohari, saya bersalin secara Ceaser, jadi saya juga ada mengambil vivix ketika berpantang untuk membantu penyembuhan luka ceaser pulih dengan cepat dan bantu juga penyembuhan dari dalam terutamanya. Alhamdulillah, bila tambah vivix dalam waktu berpantang tu, bukan sahaja luka saya jadi sangat cepat kering dan pulih luar dalam, malah anak saya yang mengalami demam kuning juga dapat sihat dengan cepat. Berbeza dengan kelahiran anak yang lain. Kebetulan anak saya yang sulong dan kedua ni mengalami prologn jaundis yang lama kerana mereka berdarah O, jadi fasa demam kuning mereka sangat lama. Tapi berbeza dengan berpantang anak ke empat yang juga jenis darah O, asbab amalkan set bersalin shaklee dan tambahan Vivix serta Alfalfa Complex yang sangat bagus untuk masalah demam kuning anak, Bayi saya hanya ambil masa 2 minggu sahaja untuk sihat dari jaundis sepenuhnya. Bawah ni antara gambar-gambar menu dan suplimen set Bersalin shaklee yang saya ambil ketika berpantang tempohari. Set Berpantang shaklee ni memang set yang dah menjadi pilihan ramai ibu-ibu yang bakal bersalin. Setiap vitamin yang ada dalam set ni ada manfaat dan kebaikannya. Untuk makluman semua, set bersalin ni juga sesuai untuk ibu yang nak naikkan semula seri badan selepas bersalin dan kembalikan berat ke berat yang di inginkan.  Syukur sangat dapat berpantang dengan Set Bersalin shaklee ni. Bukan sahaja badan terasa cepat sihat dan recover. Malah Susu Badan juga lancar dan sangat banyak hingga saya terpaksa pam dan kumpul susu sepanjang berpantang tu.  Pada saya ini adalah pengalaman berpantang yang sangat seronok dan tenang, walaupun saya berpantang tanpa jagaan mak mertua.  Kalau anda nak dapatkan Set bersalin shaklee ni atau ingin dapatkan maklumat lanjut tentang pembelian dan info set ni, anda boleh lah hubungi saya. Suzie Maswar Pengedar sah shaklee Sg Buloh

Read More »

10 Pendidikan Bisnes dari Solat

1. Nak solat, bersihkan diri dan ambil wuduk. Nak buat bisnes, bersihkan hati. Apabila hati kita bersih, kita seronok lihat usahawan lain berjaya. Kita tidak akan menjatuhkan orang lain. Dan, kita juga tidak akan bertepuk tangan apabila bisnes orang lain bungkus. 2. Berjimat ambil wudu, berjimat dalam bisnes. Usah habis modal dengan renda-renda bisnes yang tidak bermanfaat. Ikat perut. Bootstrapping, terutama pada peringkat awal bisnes. Usah beli kereta dan sewa pejabat besar untuk menunjuk-nunjuk kepada orang lain. 3. Niat solat mesti betul. Niat buat bisnes juga mesti betul. Kalau buat bisnes kerana nak kaya, sampai bila pun kita tak akan puas hati. Buat bisnes kerana kita ingin bawa kebaikan kepada manusia. Apabila orang dapat manfaat dari bisnes kita, kita rasa bahagia. 4. Sewaktu solat, lihat tempat sujud dan sentiasa khusyuk. Dalam bisnes, mesti fokus. Banyak bisnes bungkus bukan kerana usahawan tak ada idea, tetapi kerana dia ada terlalu banyak idea. Semua benda nak buat, akhirnya semua benda dia tak buat. 5. Solat Subuh bermula awal pagi. Selepas solat, muka cari rezeki. Usah buang masa. Elakkan lepak dan sembang kosong. Apatah lagi, sembang kencang. Pastikan setiap hari kita menjadi produktif. 6. Solat berjemaah dapat 27 kali pahala. Dalam bisnes, cari partner. Berkolaborasi dengan usahawan lain. Usah berjalan seorang diri. Saling bantu-membantu. Apabila kita bergerak secara berjemaah, lebih mudah untuk pergi jauh dalam bisnes. Kambung seekor senang dimakan serigala. 7. Dalam solat tak boleh bercakap kecuali membaca ayat-ayat al-Quran dan yang baik-baik. Dalam bisnes, bercakap baik-baik mengenai usahawa lain. Usah mengumpat bisnes orang. Orang lain bodoh, bukan bererti kita pandai. Orang lain gagal, belum tetu kita berjaya. 8. Sewaktu solat kita meminta kepada Allah swt. Dalam bisnes juga kita bergantung harap kepada Allah swt. Apabila rezeki lambat datang, berprasangka baik dengan Allah swt. Usah mengeluh. Yakin Allah swt beri rezeki pada masa yang betul. 9. Syarat sah solat ialah tertib. Apabila buat bisnes, kena ada SOP dan prosedur. Usah main langgar saja. Dokumenkan proses. Dokumenkan keputusan. Usah cakap-cakap saja. 10. Selain solat wajib, buat solat sunat. Dalam bisnes, buat CSR. Selain zakat, infaq. Derma. Buat amalan “sunat” dalam bisnes. Selain untung di dunia, cari juga untuk di akhirat. KREDIT: MYNOBISHA.COM

Read More »
blog
Suzie

Chewable Vita C – Plus available Now!

Assalamualaikum.. selamat petang semua. Lamanya saya tak bersiaran di blog ni. Macam biskut. Kejap ada. Kejap tak ada. Hi hi hi Tapi sebenarnya saya masih ada. Cuma banyak update di FB Suzie Maswar & instagram @vitaminshopsgbuloh Saya nak war2 kan berita paling hangat hari ni. Chewable Vita C yang di tunggu-tunggu dah pun tiba. Alhamdulillah, lama dah sebenarnya kami menunggu. Hari ni Shaklee keluarkan notis tentang Chewable Vita C yang akan open untuk belian esok hari (10/8/18). Mesti ramai tak sabar nak borong dah kan? Chewable vita c ni memang salah satu vitamin yang wajib ada di rumah saya dulunya. Anak2 mudah demam, batuk dan selsema. Jadi bila dah nampak dorang lain macam je, memang cepat2 saya sua kan chewable Vita C ni. Makan sebiji sehari pun dah ok. Memang sangat cepat kesan dia pada imun badan anak. Kadang2 tu, dorang ambil sendiri. Tak perlu tanya ummie pun hihi.. Ni keistimewaan Chewable Vita C shaklee. Kalau compare dengan brand lain yang ada di pasaran, shaklee paling bagus. Sebab apa? Sebab ada tambahan BIOFLAVONOID tu lah.. korang baca gambar atas tu ya. Harga sebotol Chewable Vita C : RM51.25 Isian sebotol : 90Biji Jom order sekarang! Save no saya tu, 012.3814786 dan taip message “saya nak beli Chewable Vita C. Inshaallah saya akan respond dengan kadar segera. Sekian dulu ya. Most Wanted Shaklee Distributor Suzie Maswar 012.3814786 FB: Suzie Maswar IG: @Vitaminshopsgbuloh

Read More »

Master Suzie Maswar

Assalamualaikum & Hi semua.

Saya adalah Pengedar Sah Shaklee sejak tahun 2012 dan telah mencapai rank tertinggi dalam shaklee iaitu Master Coordinator shaklee since 2013. Merupakan seorang ‘Work At Home Mom’ yang sangat komited dan pakar dalam membantu anda sihat dan cantik dengan tips-tips dan menggunakan suplimen yang natural, berkesan dan selamat serta Mentor biznes yang Komited! Ayuh join team kami, JMS group.

Hubungi Saya

Call/Whatsapp: 012.3814786

COD Sekitar Sg Buloh, Subang Bestari, Subang Perdana, Kota Damansara, Shah Alam, Damansara Damai, Kuang, Kundang dan Shah Alam.

Pos Ke Seluruh Malaysia

Best Comment