Alhamdulillah, pejam celik pejam celik dah 5 tahun rupanya saya menjadi salah seorang Pengedar sah shaklee.

Macam tak percaya je. 😀

Bak kata pepatah, tak kenal maka tak cinta.
Bila dah kenal, rasa tak lena tidur di buatnyaaa tak gitu? ha ha ha

Sebenarnya kan, selama 5 tahun berbiznes produk shaklee ni, banyak sangat pengalaman yang saya dapat.

Jatuh, bangun. Jatuh.. dan kini sedang bangkit! yeahhh..
Inshaallah, berniaga ikut adab mesti tak akan tersungkur kan?

Saya kongsi sikit, macam mana mulanya saya terjebak menjadi Pengedar shaklee dan kini bergelar Master Coordinator shaklee ye.
Mana lah tahu, ada yang terinspirasi. Mungkin juga ada yang sedang berkira2 nak menjadi pengedar sah tapi masih takut2 nak mulakan.

Nur Fadiah Adelia. Si pembawa tuah. Sebab dia lah saya kenal shaklee. Sebab dia juga lah saya paksa diri makan vitamin. Sedangkan saya ni adalah manusia yang sangat takut makan ubat. Sangat tak suka telan apa2 ubat or vitamin. Tapi, sebab nak menyusukan Fadiah time tu. Saya nekad cuba consume Produk shaklee iaitu Set Menyusu. Alhamdulillah, saya dapat rasa kesan yang sangat ajaib sejak consume suplimen shaklee. Sejak tu, saya suka sangat kongsikan tentang kebaikan dan kesan yang saya dapat dari suplimen shaklee. Pada saya, benda baik WAJIB di kongsi dengan ramai orang. 

Maka bermulalah episod saya sebagai seorang pengdar shaklee. Alhamdulillah, sambutan dari sahabat2 FB sangat baik. Ramai yang kagum bila lihat dan baca perkongsian saya tentang set menyusu shaklee di FB. Lagipun saya memang sangat suka melayan pertanyaan ibu2 yang bermasalah dengan penyusuan, jadi dari situ lah mulanya saya mendapat pelanggan shaklee. 

Syukur pada Allah, makin hari Biznes Shaklee saya makin naik. Hinggalah saya dapat lahirkan banyak para pengedar shaklee yang sangat tekun dan bersemangat ingin berjaya macam saya.
Kebanyakan mereka adalah suri rumah, jadi dari sini lah datangnya semangat yang kuat untuk saya bantu mereka berjaya dengan biznes shaklee ni.

Alhamdulillah.. saya berjaya lahirkan ramai leader2 hebat hingga saya juga berjaya merangkul pangkat tertinggi dalam shaklee iaitu MASTER COORDINATOR.

Mereka ini adalah antara leader2 hebat group saya, iaitu JMS group (Jutawan Muslimah Shaklee)

Mereka juga bukan calang2 orang tau. ada yang telah berjaya lahirkan ramai leader2 hebat dan berjaya capai bonus 4-5angka sebulan.

Bila lihat semula gambar ni, hati saya rasa sangat bangga dan sebak, kerana mereka semua ini adalah manusia yang luar biasa. Mereka hanya orang2 biasa yang tidak mempunya apa2 jawatan tinggi. Ada yang suri rumah tangga. Ada yang nurse. Tapi mereka dah buktikan yang mereka telah berjaya dengan Shaklee.

Di bawah ni pula, antara destinasi2 Percuma yang telah shaklee berikan pada saya diatas kecemerlangan di dalam biznes shaklee. Percutian ni di sponsor sepenuhnya oleh shaklee tau. Dari tiket Flight, Hotel bertaraf 5 bintang, Makanan halal yang mahal sampai lah trasnport dan duit poket. Semua shaklee sediakan untuk kami semua. 

Macam mana lah saya tak sayang biznes ni? hehehe

London-Paris adalah Percutian percuma yang pertama saya dan suami dapat dari shaklee. Masa ni baru setahun saya berniaga shaklee.

Tahun keduanya, saya dapat 4 tiket ke Los Angeles. Masa ni saya tak dapat ikut Trip shaklee ni sebab saya dalam pantang. Jadi, saya hadiahkan 2 tiket tu pada Ibu dan ayah mertua saya. 

Alhamdulillah, mereka happy dapat jejakkan kaki buat pertama kalinya ke luar negara. Seronok tau dapat hadiahkan percutian mahal macam ni pada mereka, lebih lagi bila lihat wajah ceria mereka tu.

Tahun ke 3 bershaklee, saya dapat 3 tiket. Kali ni kami ke Italy. Saya bawa suami dan Fadiah untuk sama2 ke Italy. 

Tahun ke 4 dengan shaklee, saya dapat 2 tike ke Orlando USA.  Ni antara tempat yang saya sangat suka, sebab daerahnya tidak crowded dan sangat tenang. Alhamdulillah, Allah maha baik. dapat beri saya rasa jejakkan kaki ke negara luar.

Ni pula percutian ketika ke Jepun. Seriously, speechless bila sampai ke gunung salji ni.. mana tak nya, memang dari kecil saya mengimpikan untuk bermain salji ni. Alhamdulillah.. Allah beri saya nikmat ni. Seronok dapat main puas2 salji

Dengan biznes shaklee ni jugalah saya berjaya sampai ke tanah suci ni. Alhamdulillah, Allah beri rezeki melimpah ruah dengan biznes shaklee. Allah makbulkan banyak sangat permintaan2 kecil kami, malah DIA beri lebih dari yang kami minta.

Maka nikmat DIA yang mana lagi yang nak kami dustakan?

Tanpa Biznes shaklee, mungkin saya tak rasa semua ni.
Kalau bukan asbab nak menyusukan fadiah, saya pun tak akan dapat semua ni.
Cantik sungguh kan plan Allah ni..

Inshaallah, dengan berbekalkan pengalaman dan ilmu2 biznes dan ilmu kesihatan yang saya ada ni, saya akan terus bangkit dan bantu lebih ramai lagi insan2 susah dan mahu berjaya dengan shaklee.

Kalau ada sahabat blog saya yang berminat nak mula ceburkan diri berniaga produk shaklee, jangan segan cari saya ye.
Jom join group shaklee saya.
Daftar keahlian menjadi ahli shaklee.
Kita buat sama2 dan berjaya sama2.

Bagi yang berminat, boleh lah hubungi saya secara whatsapp ke 012.3814786

Sekian dulu.
Suzie Maswar
Pengedar Sah Shaklee
COD Area Sungai Buloh Selangor
Penghantaran Poslaju ke seluruh Malaysia

Share:
Written by Suzie
Hi saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah berkerjaya. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan pakar kesihatan dan kecantikan anda.