Assalamualaikum..

Berat badan ketika hamil yang naik mendadak memang boleh mencalar ke emosian diri. lebih2 lagi bila doctor atau nurse marah kita kan?
Kena Marah tu ok lagi.. yang tak tahan tu, penyakit pun mudah melekat pada kita tau.

Anda nak ke ketika hamil, di hinggap penyakit2 kronik seperti;
Kencing manis
Darah Tinggi
Lahirkan baby yang BESAR??

Kenaikan berat yang mendadak ketika hamil memang tidak baik buat tubuh anda dan anak yang di kandung tu. Tapi… jangan pula anda BERDIET!!
Ini akan menambahkan lagi kecelakaan pada diri anda..

Antara cara semulajadi yang boleh saya sarankan adalah;
1. Makan lah makanan yang sihat dan mengikut daripada kumpulan makanan berikut:
 —> Roti, pasta, kentang, nasi dan bijirin. pastikan makanan berkanji ini memenuhi satu pertiga daripada apa yang anda makan setiap hari ye..

—-> Buah-buahan dan sayuran pun sangat penting. sekurang2nya lima hidangan setiap hari. ini juga harus memenuhi satu pertiga dr apa yg kita makan setiap hari.

—-> Protein spt daging, ikan, telur, kekacang (soya)

—-> Produk tenusu spt susu, yogurt dan keju. Cari lah yang rendah lemak!

Cara lainnya, Sila lah ambil Cinch Shake Shaklee ni..

Supplimen ini membantu ibu hamil untuk control berat yang naik secara mendadak ketika hamil.


FAKTA Nutrisi —>> Cinch Shake Mix Membekalkan;
310mg Potassium
6g Fiber
16g Protein
35% Vitamin C
35% Calcium


Kandungan index glisemiks pun rendah iaitu sebanyak 22, jadi ia dapat membekalkan tenaga serta mengekalkan paras gula di dalam badan.

Jadi apa tunggu lagi? jom, cuba dapatkan dan amalkan pengambilan Cinch Shake sekarang!!

say No! kepada BERAT BERLEBIHAN!!

Hubungi saya di 012.3814786 untuk maklumat lanjut atau boleh PM ke FB saya di: Eizmierah Mumnbabyshop

Sharing ikhlas dari,
Chugie a.k.a Suzianti Maswar
SID anda..

Share:
Written by Suzie Maswar
Hi! saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah dan Pengedar Sah Shaklee sejak tahun 2012. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan penasihat kesihatan dan kecantikan anda.