sabar la chugie…ni namanya lain anak lain ragam..lin pulak tk tau ragam adik kyra cam mana pulak nanti..

heee
“jap” je rasa chugie br bersalin dah nak naik keje rupanya ;p

gitu lah cabaran bf ni macam2 ada…heee…yang penting semangat kena kuat! chaiyok ummi chugie!

oohhh.. cam tuh eh.. berguna jugak tips nih utk saya.. mana tau boleh diguna pakai nanti..:)

mcm2 dugaan kan..hrp kuatkan semangat dn moga dpt susukan baby hingga titisan susu terakhir..ngee..

aloor mmg sedih dh nak mula kerja kan..huu~

owhh..
mcm akak ler aritu..
akak pun buat mcm tu jugak..
asal dia taknak..
titiskan sikit2 dulu
pastu dia dah ok baru amsukkan..
ni mak akak yg ajo…

hmm memanglah bukan senang kan… sangat jkagum dengan mereka yg boleh menysukan hingga 2 thun.. n jimat kos!

susu awal yg mula2 memancut tu…susu awal tu chugie kasi tekap kat kain dulu..susu tu byk kandungan air..so mmg laju n tercungap2 la budak nak isap..dah tak LDR tu..leh la kasi dia..

ye chugie..mmg rasa sedih nak tinggal bb if dia fully bf..nnti piki rmcm2..ok ke dia minum kat umah pengasuh tu? pengasuh kasi dia sambil baring ke? sambil duk dalam buai ke? mcm2 duk pikir smpai kdg2 rasa nak benti keje ahahah parah kan??

=)mmg cenggitulah delima ibu nyusu..kejapjerkan dah abes dah pantang=)teruskan niat menyusutuh yer..kekadang baby cepat cket keliru putilnglah aperlah..so sebelum alik keje blehlah ready stok banyak2=)selamat nyusu

btul tu…duk umah mmg bes..tapi yg tak besnye takde pendapatan tetap pulak..huhuhu

dilla sempat bfkan acha sebulan jek..pastu susu kering..

mmg byk cabaran dlm menyusukan anak kan..apapon moga Chugie terus tabah & kuat dlm menempuh dugaan itu..moga dpt menyusukan Fadiah selama mana yg mungkin..

Azri pun sama cam tu.. masa pantang sbb susu banyak.. so sy pam dulu skit sblum bagi dkt dia direct bf.
skrang kekadng bt perangai mcm2 cara cuba last berdiri gak la..
skrang dh faham dah.. kasi dia tido isap jari dulu br sy baring kan dia n bf dia. dia nk nyot2 jari.. geram je. huuhuh tak pe la janji dia minum..sy sgt jeles bila dia suka susu botol dr bf.. jeles ngn BOTOL!!! hahaha sedang kan tu susu bdn sy gak..

erm kuatkan semangat, dugaan dtg utk menguji kesabaran dan kekuatan kita….chaio!chaio!

Share:
Written by Suzie
Hi saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah berkerjaya. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan pakar kesihatan dan kecantikan anda.